PROPOZICE                                                                                                               VELIKONOČNÍHO TURNAJE V ŠIPKÁCH 22.4.2011
Disciplína 301 double out
1. Hraje se podle šipkových pravidel, končí se double out.
2. Maximální počet je 32 hráčů
3. Startovné ve výši 50,- Kč zaplatí každý soutěžící před zahájením turnaje (do 17:35).
4. Nasazení nejlepších čtyrech hráčů z Vánočního turnaje
5. Před zahájením se jednotlivým hráčům vylosují startovní čísla, podle kterých se nasadí do pavouka. Losování je veřejné a probíhá před hráči.
6. V jednom kole se hází min. 3 šipky. Žádná šipka, která se odrazila nebo kterou jste nezasáhli bodové segmenty na terči nemůže být házena ještě jednou.
7. Kdo ve dvojici začne hrát jako první určí rozhoz jednou šipkou na střed.
8. Jednotlivé utkání se hraje na dva vítězné zápasy (2:0, nebo 2:1), vítězí hráč, který první zavře bez ohledu na počet šipek. (první hráč dohází na první šipku, druhý hráč toto utkání prohrál)
9. Pokud oba hráči nedokázají doházet, Následuje rozhoduje rozhoz jednou šipkou co nejblíže středu. (Pokud první hráč trefí (malý, nebo velký) střed, šipka se musí vyndat)
10. Každý hráč si hradí své hry.
11. Pavouk se hraje na dvě porážky (po druhé porážce hráč končí v turnaji)
12. Pravá strana - pavouk vítězů, levá pavouk poražených.
13. Pokud ve finále vyhrál na zápasy 2:0, nebo 2:1 hráč z pravé strany (vítězné) pavouka, stává se vítězem celého turnaje. Aby se stal vítězem hráč z levé strany (poražení), musí vítěze pravé strany porazit ve dvou zápasech.